http://www.direktprodukter.se

Stall-, box- hästtrpt, ramp-

Vi har tidigare i vårt sortiment haft ett flertal mattor för ändamålet men under tid, undan för undan
gallrat ut alla utom den välrennomerade, nu kvarvarande, vilken vi anser vara till våra kunders bästa
och den matta vi har enbart goda erfarenheter av!


 


Art.nr 201245. En matta, med hårdhet/shore 65A, anpassad/skapad o tillverkad för stallgolv & -gångar, till hästboxar, hästtransporter etc. tillverkad av ekologiskt återvunnet gummi med ovansida i apelsinskalsstruktur. Mattan finns i bredderna
150, 175, 200 samt 250 cm med en max.längd på 35 meter. Vikt ca 10 kg/kvm. Undersidan är räfflad för bättre dräneringsfunktion samt luftning av, ofta underliggande, betonggolv. (Mattan finns även att få med helt slät översida). Mattorna är ett ekonomiskt fördelaktigt val jämfört med traditionella underlag till hästar. En investering i dessa stallmattor är som regel betald på 12 månader genom minskad åtgång av strö (upp till 75% mindre förbrukning) och snabbare arbete med utgödsling. Mattorna medför dessutom ökad trivsel, mindre buller, förbättrad stå-/liggkomfort, förebygger skador etc.
* Skyddar mot hårda kyliga underlag * Halksäker * Förbättrar hästens liggkomfort och förlänger viloperioden * Reducerar hov- , ledskador samt hovskrap * Lätt att själv passa till/skära in i aktuell box/utrymme/trpt * Motståndskraftig mot hästskosöm, spadar etc. Men, vi avråder användning/inköp av denna matta om hästarna har broddar, mattan klarar inte det!
OBS! Pris anges per antal meter/lpm i de olika bredderna inkl. kapservicekostnad! Vänligen, efter Ert val av önskad bredd, glöm ej att i ruta för meddelande till säljaren ange önskat antal löpmeter!
För kännedom! Det har vid två tillfällen, under alla år, förekommit att Ardennerhästar, som är väldigt tunga, vid längre vistelse i boxen, efter hovskrap etc. lyckats med genomtramp av mattan och av den anledningen vill vi kanske avråda för de av Er som har de allra tyngsta arbetshästarna att lägga in denna matta, just för att undvika genomtramp eller liknande. Inte i något annat fall har mattan drabbats av genomtramp eller försvagning, varken i boxar, transporter eller i stallgångar.


**********************

Art nr 201248 Stallmatta 17 mm. Puzzel 122x183 cm (OBS! Mattans mått är stabilt, men kan ändå (av produktionstekniska skäl) variera inom 3-4 mm. Vikt per matta 52 kilo. Halksäker med knottrig ovansida. Ribbad undersida, precis som mattan 201245, för effektiv dränering. Enligt importören/tillverkaren som också är hästägare så går det även bra att använda broddar på hästen /-arna, men givetvis innebär det också ett lite snabbare slitage på mattan! Kan användas i stallgångar, boxar, transporter, ramper etc.**********************

Trptband begagnat, tjocklek ca 9 mm inkl. 3 st armerade inlägg med 4 mm gummi på översidan samt ca 2 mm gummi på undersidan, som i allt större omfattning nu även används som matta/underlag i hästboxar, hästtransporter, stallgångar, ramper mm. Enl. användarna klarar den broddar bra, men med broddar är det också naturligt att slitaget blir lite högre.
Ytan är som på en vanlig gummiduk men kanske inte lika fin som ett salsgolv, å andra sidan, det ska ofta till/på strö etc. så finishen kanske inte är det viktigaste.
Ekonomi spelar nog här en stor roll!
Som begagnat finns det oftast/vanligast i lager bredderna 80, 100 samt 120 cm.
OBS! Vid ev. beställning vänligen notera i rutan för meddelande till säljaren önskad bredd och längd!

Naturligtvis finns bandet även som fabriksnytt i ex.vis:
Klass 400/3 st inlägg, 4 mm gummi på översidan och 2 mm gummi på undersidan med tj.lek 9 mm och std-bredderna 50, 65, 80, 100 samt 120 cm.
Alternativt:
Klass 630/4  6+2 tjocklek 13 mm med std-bredderna
80, 100 samt 120 cm.
Önskas något av de fabriksnya banden enl. ovan vänligen kontakta oss för prisuppgift!


**********************